Over mij


Hoi! Ik ben Hugo. Ik ben een producer, songwriter & multi-instrumentalist die een liefde heeft voor sound design. Ik studeer aan de Herman Brood Academie in Utrecht, leerweg Compositie/Productie.

Mijn liefde voor muziek is al op jonge leeftijd begonnen. Er zijn meerdere video’s van mij op driejarige leeftijd waarop ik een (kinder) muziekinstrument in mijn handen heb.

Op 8 jarige leeftijd ben ik begonnen met drummen en sindsdien heb ik muziek niet meer losgelaten. Zo liep ik altijd wel met een deuntje in mijn hoofd.
In de jaren daarna heb ik (met een beetje hulp van youtube) op meerdere instrumenten leren spelen, zoals gitaar, basgitaar en piano. Dit heeft ertoe geleid dat de ideeën die ik heb, meteen kan uitwerken omdat ik deze zelf kan inspelen.
Daarnaast heeft ook mijn technisch gehoor zich in de loop der jaren goed ontwikkelt. Dit door het geluid te verzorgen bij schoolfeesten maar ook voor diverse bands. Zo heb ik meerdere jaren gewerkt voor project Zondeval te Alkmaar. Dit project bood beginnende bands de mogelijkheid om op te treden in verschillende kleine cafes. Tijdens deze optredens was ik verantwoordelijk voor een geluidskwaliteit.

Naast het componeren en produceren van muziek help ik graag anderen hun creaties te verbeteren en wordt ik nog steeds regelmatig door bands gevraagd om het geluid te verzorgen tijdens een optreden. Ik zet daarbij al het mogelijke in om het geluid en de band zo goed mogelijk te laten klinken. Zelfs in de meest moeilijke omstandigheden. Ik overleg (met beginnende bands) vooraf over de sound die de band wil neerzetten en geef daarbij indien nodig passend advies. Dit met als doel de performance van de band te verbeteren.

Als je dus opzoek bent naar een gedreven persoon die eerlijke feedback geeft en met je mee denkt in je muzikaal proces wil ik je daar graag bij helpen!


Als ik niet bezig ben met muziek, ben ik aan het fotograferen of aan het genieten van de natuur.

Hopelijk tot snel!
Hugo Nagtzaam